keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ohikulkija - MYYTY-MYYTY-MYYTY

OHIKULKIJA ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIINSA 16.9.2011

Myynnissä koulutustaitoiseen kotiin terve ja lupaava, näyttelyissä II p palkittu 4-v. ratsutamma!

Ohikulkija on 160 cm korkea ryhdikäs ratsun alku, joka muutti meille 2-vuotiaana. Opetimme sen heti ajolle ja ajelimme rauhallisia lenkkejä 3-v. kesään saakka. Kolmivuotiaana Ohari aloitti ratsun esikoulun ja ratsutusta jatkettiin aina talveen saakka, kunnes tiineys alkoi tuntua nuoressa hevosessa. Kevään Ohari vietti mammalomaa pihatossa muiden tiineiden tammojen kanssa. Tiineys valitettavasti päättyi surullisesti, sillä varsa ehti kuolla masuun aivan viime hetkillä :(

Ohikulkijan ratsutus aloitettiin varovasti heti varsomisen jälkeen, jotta nuori hämmentynyt emätamma saisi muuta ajateltavaa. Tamman kunto palutui nopeasti ennalleen ja nyt sillä voi jo osallistua kouluvalmennuksiin kevennetysti. Ohikulkija on miellyttävä ratsastettava ja sille sopii kaikki, mitä siltä pyytää. Se on nopea oppimaan ja se on energinen ja eteenpäinpyrkivä olematta kuuma. Tamman ryhdikkyys lienee peräisin isän puolelta (ii. Assin Komu) ja liikkeiden lennokkuus emän puolelta, joka menee Luonnokseen. Ohikulkijan tarkemmat sukutiedot löydät täältä.

Tämän tamman koulutus on hyvällä alulla ja tästä sen kanssa on helppo jatkaa osaavassa valmennuksessa myös harrastelijan. Ei myydä vain projektiksi vaan pitäaikaiseen kotiin harraste- ja kisakumppaniksi sekä Ystäväksi isolla Y:llä, sillä Ohikulkija rakastaa ihmisen seuraa, rapsutusta ja hoitamista. Tätä rehellisempää ja terveempää hevosta ei hevillä löydä.

Sarita / 0500 264 605



Cassiana - MYYTY - MYYTY - MYYTY

Cassiana (klikkaa nimestä tarkemmat sukutiedot) alias Alma on 05/2009 syntynyt FWB-tamma, jolla on vaikuttava holsteiner-suku. Alman isällä, Cassianolla on jo jälkeläisnäyttöä Suomessakin. Alman emä Lavender III (i. Chalan) on kantakirjattu 39 pisteellä ja on periyttänyt suurilinjaista ja jaloa urheiluhevostyyppiä.

Alma on mielyttäväluonteinen ja kiltti tamma, jota lapsetkin pystyvät kotona käsittelemään, mutta kilpahevosen luonne syttyy töihin ryhdyttäessä. Irtohypytystilaisuuksissa Alma on saanut erittäin hyviä arvosteluja ja se omaa suuren hyppykapasiteetin.

Alma etsii uutta kotia, jossa se pääsisi etenemään kykyjensä mukaisesti. Tiedustelut vain puhelimitse p. 0500 264 605 / Sarita.

Klikkaa tästä nähdäksesi videon Cassianasta ja Palon Meteorista

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Sinustako hevosen kimppaomistaja?



Oletko joskus käynyt Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä? Oletko ihastellut siellä toinen toistaan upeampia nuoria hevosia ja haaveillut miten itsekin joskus pääsisit osallistumaan tuohon suureen ja tunnelmalliseen tapahtumaan oman hevosesi kanssa? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus – ryhdy kimppaomistajaksi Palon kasvatille. Yhdessä viemme varsaa eteenpäin voimavaroilla, joita yksin omistavilla ei ole.

Haaveissa oma hevonen
Monet haaveilevat omasta hevosesta ja sen kanssa puuhastelusta. Useimmilla ei kuitenkaan ole riittävästi aikaa oman hevosen hoitamiseen ja liikuttamiseen. Tänä päivänä ihmiset ovat onneksi valveutuneita ja tietoisia hevosen omistamiseen liittyvistä velvollisuuksista, eikä hevosta hankita hetken mielijohteesta. Hevosen omistaminen tuo kuitenkin harrastukseen lisäarvoa verrattuna esimerkiksi ylläpitohevosen vuokraamiseen tai kaverin hevosen hoitamiseen. Omaan hevoseen syntyy erityinen side ja omistajuuden myötä koko hevosharrastus saa aivan uuden ulottuvuuden ja merkityksen. Kun kerran on omistanut hevosen, ei yleensä enää tyydy laina- ja hoitohevosiin. Oma hevonen on aina oma hevonen.

Yksin omistamisen taakka
Hevonen hankitaan yleensä omaan kilpailu- ja/tai harrasteratsastuskäyttöön. Kaikki eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita ratsastuksesta, vaan moni haluaisi omistaa hevosen yksinkertaisesti sen vuoksi, että hevonen on upea eläin, jota on ilo hoitaa ja sen kanssa voi tehdä niin paljon muutakin, kuin vain ratsastaa. Totuus on kuitenkin se, että hevonen on fysiikaltaan urheilija ja pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana, sen tulee saada liikkua päivittäin. Hevosesta ei tule kiva, mukava ja helposti käsiteltävä (terveydestä puhumattakaan), jos se saa vain oleskella päivät pitkät ilman sopivaa fyysistä ja psyykkistä kuormitusta.
Varmasti jokainen hevosenomistaja on jossain vaiheessa hevosomistajuuttaan joutunut tilanteeseen, ettei aika riitä hevosen hyvinvoinnin edellyttämään hoitoon ja liikutukseen. Luotettavia ja osaavia apulaisia hevosen liikuttamiseen ja hoitamiseen ei tahdo löytyä. Tutkimalla hevosaiheisia foorumeja voi hyvin nopeasti saada käsityksen siitä, miten yleistä tämä liikutusongelma ja ajan riittämättömyys on hevosenomistajien keskuudessa. Hevosen omistaminen aivan yksinään on monelle mahdotonta tai jos siihen kuitenkin ryhtyy, tuo se mukanaan suuren määrän stressiä ja paineita päivittäisen liikutuksen järjestämisestä.


KIMPPAOMISTAJUUS
Ravipuolella jo tutuksi tullut hevosten kimppaomistajuus on vielä vierasta ratsupuolella harrastehevosten keskuudessa. Ratsuhevosen kimppaomistajuudessa on nimenomaan kyse siitä, että hevosen omistajat voivat olla mukana hevosen hoidossa ja liikutuksessa haluamallaan aikapanoksella tuntematta kuitenkaan huonoa omaatuntoa, ellei hevosta muutamaan viikkoon pääse hoitamaan tai liikuttamaan.

Kimppavarsa Palon Meteori
Ventelän tilan järjestämässä kimpassa kimpan voi muodostaa pieni tai vähän suurempikin ryhmä ihmisiä, jotka voivat joko tuntea toisensa jo entuudestaan tai voivat myös olla toisilleen täysin vieraita, jolloin kasvattaja kokoaa halukkaista omistajaehdokkaista sopivan kokoisen kimppaporukan. Kimpan perustamisvaiheessa sovitaan kirjallisesti yhteiset, kaikille sopivat pelisäännöt ja toimintatavat. Ensimmäisenä myytävänä kimppavarsana on huippusukuinen 1-vuotias ratsuorivarsa Palon Meteori, jota tullaan esittelemään tässä blogissa. Varsa myydään ensisijaisesti niin, että se jää asumaan kasvattajalle. Tällöin kasvattaja ottaa hevosesta hoito- ja tiedotusvastuun ja on velvollinen raportoimaan varsaa koskevista asioista säännöllisesti sovitun mukaisesti.
Kimppaomistajien ei välttämättä tarvitse tietää hevosista mitään osallistuakseen kimppaan. Kimppa seuraa yhdessä varsan kasvua ja kehittymistä hyvin koulutetuksi ratsuhevoseksi ja kukin osallistuu hevosen hoitoon ja koulutukseen omien taitojensa ja halunsa mukaisesti. Päävastuun varsan hyvinvoinnista ja koulutuksesta kantaa kasvattaja, joka suosittelee omistajille kussakin vaiheessa varsalle sopivia koulutusmenetelmiä ja -tehtäviä sekä myöhemmin ratsuttajia. Kimppaomistajat kokoontuvat säännöllisesti päättämään itse näistä varsaa koskevista asioista, kasvattaja toimii vain neuvoja ja suosituksia antavana tahona. Mikäli omistajat niin haluavat, voi kasvattaja hoitaa varsan käsittelyn ja koulutuksen kokonaan siihen saakka, kunnes se tarvitsee ammattilaisen ratsutusta.
Palon varsojen kimppaomistajat sitoutuvat viemään (tai antavat kasvattajan viedä) varsan Hippoksen näyttelyihin 1-3-vuotiaana, laatuarvostelukarsintoihin 3-5-vuotiaana (ja mahdollisiin finaaleihin), kasvattajakilpailuun 6-vuotiaana sekä kantakirjattavaksi tarvittavan koulutustason saavutettua. Kasvattajan suurimmat tavoitteet kasvateilleen ovat juuri kasvattajakilpailut sekä kantakirjaus, joihin tähdätään koko varsan koulutusuran ajan.
Heräsikö kiinnostus kimppaomistajuuteen? KYSY MYÖS MUITA KIMPPAHEVOSIA !!!
Ota yhteyttä suoraan Saritaan puh. 0500 264 605 / sarita.ventela@netikka.fi