tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kesää odotellessa

Talvi on ollut totaalisen talveton. Pitkä ja ankea. Kenttä on ollut juuri sen verran kohmeessa, ettei siinä juuri ole pystynyt edes käyntityöskentelyä tekemään. Onneksi meillä noita heinäpeltoja riittää missä on pystynyt sileätyöskentelyä tekemään. Kovasti jo odotin innolla kesää, mutta maanantaiaamu toi valkean yllätyksen, ei siis aivan vielä saada kesää. Höh.
Alkuvuosi on ollut täynnä kaikenlaista touhua ja muutosta hevosten kanssa. Itselle surullisin muutos on ollut luopuminen Kuusta. Rakkaimmasta ja viisaimmasta ja ihanimmasta hevosesta, mitä koskaan tulee olemaan. Kuulle löytyi uusi ihana omistaja, jolla on mahdollisuus antaa hänelle ansaitsemaansa huomiota ja hoivaa enemmän kuin mitä meillä enää oli. Kuulla on vielä toinen puoli elämästään elettävänä ja paljon annettavaa uudessa kodissaan. En mitenkään voinut antaa tämän hienon ja viisaan hevosen jäädä meidän talliin "ylimääräiseksi" kakkos- tai kolmoshevoseksi. Ei, Kuun pitää voida olla se ykköshevonen. Sellaisena hän on onnellinen, saadessaan palvella omaa ihmistään, tietäen olevansa korvaamaton.
Monet ovat kritisoineet miten voin luopua tällaisesta todellisesta ystävästä. No, en tietenkään mitenkään. Tein sen vain hevosen parhaaksi. Ja kyllä, iso ikävä jäi sydämeen. Mutta olen varma, että Kuu oppii nauttimaan uudesta elämästään uusien ihmisten kanssa. Kiitos Kuu kaikista ikimuistoisista hetkistä kanssasi!
Haikeat jäähyväiset...
 

torstai 2. tammikuuta 2014

MYYDÄÄN - suokkiori Lakeus Kingi (s. 2012) ja FWB ruuna For Love (s. 2011)

LAKEUS KINGI, s. 2012
Lakeus Kingi on tulevaisuuden jalostusori ja toivon mukaan myös kilpakenttien ykköstykki :) Sen sukua ei juurikaan voi suokkiratsurintamalla paremmaksi pistää, sillä isänä tällä ryhdikkäällä ja sporttityyppisellä orilla on itse Kuningas Ässä ja emänisänä Pilven Poika. Luonteeltaan Kingi on perus suokkijätkä, pikkujutut ei hetkauta ja kaikki uudet jutut käy :)
Kingistä tulee aika korkea, reilu 160 cm, mutta tyypiltään se on sporttinen ratsutyyppi ja liikkeiltään hyvin kevyt. Tuossa alla olevilla videoilla Kingi ehkä näyttää ronskimmalta kuin mitä oikeasti onkaan, talvikarvan ja pienen heinämahan luoma harha :D.

Videoilla esiintyvä toinen hevonen on siis tämä toinen myynnissä oleva varsa For Love alias Kirppu. Kirppua esitellään lisää alempana...
Videoklipeillä näkyy myös Kingin elämänsä ensimmäiset 4 kertaa irtohypytyskujassa. Ensimmäinen kerta menee puomeja ihmetellessä, kolmannella kerralla sujuu jo ravilähestymisellä ja neljännellä kerralla uskallettiin jo lähestyä laukassa. Tästä on hyvää jatkaa!
Tee rohkeasti tarjous tästä varsasta!


FOR LOVE eli KIRPPU, s. 2011
Kirppu on vahvan estesuorittajasuvun omaava 3-vuotias FWB-ruuna, jonka isä on For Enjoy Ask Z ja emä holstein tamma Lavendel III (ei. Chalan). Kirppu on luonteeltaan tullut hyvin paljon emäänsä: se on hyvin ihmisläheinen, kiltti, energinen, kaunis, hyväliikkeinen ja niin rakastettava tyyppi :). Kirppu on elellyt kaksi ensimmäistä vuottaan vieroituksesta saakka omassa oripihatossamme laumassa. Syksyllä 2013 se ruunattiin ja samalla tapahtui muutto talliin. Ruunauksen jälkeen Kirppu on tarhaillut myös tammojen kanssa ja kiltin ja sosiaalisen luonteensa vuoksi se tulee toimeen aivan kaikkien kanssa.
Kirpulla on ollut syksystä saakka kengät edessä, mutta takakengät ajattelimme laittaa vasta hokkikauden jälkeen.
Kirppu on totutettu satulaan ja painoon selässä jo heti ruunauksen jälkeen ja ratsutuksen alkeetkin on jo aloitettu sen kanssa. Kirpulla on ratsastettu nyt noin kymmenisen kertaa ja tarkoitus on jatkaa 3-4 kertaa viikossa noin 15 minuutin ratsutussessioilla. Tällä hetkellä Kirppu menee kentällä niin yksin kuin porukassakin käyntiä ja pieniä ravipätkiä.
Irtohypytetty Kirppua on säännällisesti viime keväänä-kesänä ja nyt syys-/talvitauon jälkeen vasta yhden kerran (video alla). Kirppu on hyvin kevytliikkeinen, herkkä ja ketterä hevosen alku, jonka tähtäimenä BP-kisa 6-vuotiaana sekä nuorten hevosten luokat heti ensi vuodesta alkaen.
Myös tästä kultakimpaleesta saat tehdä oman tarjouksesi!